ferdidelies.nl
Boek FC Groningen
Opzet & Uitleg
Wie helpen mee?
Laatste nieuws
Media
Boekenrubriek
Made in England
Specials

Boek FC Groningen 

Inmiddels ben ik alweer aan mijn derde boek bezig. Een boek over FC Groningen.

Waarom een boek over FC Groningen?

Om eerlijk te zijn ben ik mijn liefde voor de club een beetje kwijtgeraakt toen het Oosterpark Stadion door bulldozers vernietigd werd. De plek waar ik als jochie urenlang kon rondstruinen langs het trainingsveld en het stadion waar we met ons allen de hekken in konden klimmen als de FC weer eens scoorde. Ineens was dat er niet meer. Een andere reden was dat Aston Villa inmiddels een obsessie was geworden en bij Villa vond ik terug wat FC Groningen mij niet meer bieden kon.

Toch ben ik altijd bij FC Groningen blijven komen. Met mijn opa en vader zaten er altijd drie generaties aan Delies op de tribune van de Euroborg. Naast een paar andere heerlijke kinderen heb ik een zoon, niet toevallig met een Britse naam Andy. Uiteraard heb ik geprobeerd om van hem een Aston Villa-fan te maken, maar dat is slechts een heel klein beetje gelukt. Zijn echte liefde gaat uit naar een andere club. FC Groningen.

Als mijn opa komt te overlijden spreekt mijn vader al snel de volgende legendarische woorden:

"Ik wil met drie generaties naar FC Groningen blijven gaan, Andy krijgt van mij een seizoenkaart."

Met Andy naar FC. Hij in het groen en wit, ik nog in een Villajas

En zo zitten er nog steeds drie generaties aan Delies op de tribune bij thuiswedstrijden van FC Groningen.

Een stoel die ooit van opa was,

Een zoon die helemaal FC-fan is,

een tweetal zaken die ervoor zorgen dat mijn binding met de FC weer tot leven is gekomen. En dat is ook mijn doel met dit boek. FC Groningen weer helemaal terugvinden.

En dat is al ruimschoots gelukt. Daarnaast kan een seizoenkaart van Aston Villa nu echt niet meer uit en wordt, in ieder geval tot de kinderen de deur uit zijn, de nabije toekomst meer FC Groningen dan Aston Villa. Het zou dan ook fijn zijn als ik weer twee liefdes in het voetbal mag hebben nietwaar?

 

 

Klik linksboven onder het kopje "Boek FC Groningen" voor meer informatie over het boek

 

 

 

 

 

www.ferdidelies.nl (since 2010)  | ferdidelies@home.nl